Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenija Igor Papič je direktorju konzorcija IFMIF-DONES España Ángelu Ibarri prenesel interes svoje države za sodelovanje v znanstvenem projektu IFMIF-DONES. To mu je bilo sporočeno na dvostranskem srečanju 23. junija v Ljubljani. Slovenski minister se je želel tudi podrobneje seznaniti s prihodnjimi koraki, potrebnimi za opredelitev slovenskega prispevka v programu DONES.

Srečanje je potekalo ob predstavitvi projekta IFMIF-DONES slovenski znanstveni in industrijsko-tehnološki skupnosti. Poleg Angela Ibarre se je dogodka udeležil tudi Tonči Tadić, direktor konzorcija DONES-HR, ki je odgovoren za hrvaški prispevek k IFMIF-DONES in vodilni član Inštituta Ruder Boskovic (RBI).

Dneva se je udeležil direktor, več raziskovalcev z Instituta Jožef Stefan ter predstavniki okoli 20 slovenskih podjetij z različnih tehnoloških področij. Srečanje se je zaključilo z obiskom reaktorja TRIGA, znanstvene infrastrukture zanimive za program DONES.

Slovenija je bila tudi ena od držav, ki je sodelovala na zasedanju usmerjevalnega odbora DONES v Granadi 16. marca.

Povezava do izvirne novice https://ifmif-dones.es/dones-updates/elementor-9726/